בשנים האחרונות, אנחנו יכולים לראות התפתחות של תת ז'אנר בתחום של הסיורים והטיולים ברחבי הארץ. לצד סיורים וטיולים כלליים באזורים ובערים שונות, הרי שאנחנו יכולים למצוא גם סיורים וטיולים המתייחסים להיבט ספציפי מסוים. במשך שנים, היו אלו סיורים שקשורים לאתרים היסטוריים, אתרים בעלי משמעות דתית, לאומית, צבאית וכדומה. היום אנחנו יכולים למצוא התפתחויות של תתי ז'אנרים נוספים. 

אחד מאותם תתי ז'אנר מתייחס לאוכל. ישנם מומחים בתחום לטיולים ברחבי הארץ אשר מארגנים קבוצות לסיורים במסעדות, בתי קפה, וכן אצל אנשים פרטיים היודעים להכין תבשילים ומאכלים מסוגים שונים. מדובר בתת ז'אנר מאוד פופולארי היום, אשר ישראלים רבים נמשכים אליו ובוחרים להשתתף בסיורים מסוג זה. 

אחד המקומות הפופולאריים לסיור כזה היא העיר חיפה ובפרט סיור אוכל ואדי ניסנאס. בשנים האחרונות אפשר לראות התפתחות עצומה בתרבות הקולינארית בעיר. נפתחו בעיר לא מעט מסעדות, בתי קפה ומקומות אחרים בהם אפשר לאכול וליהנות מתפריטים ייחודים. צריך לזכור, בדרך כלל ההתמקדות היא במסעדות שנמצאות בתל אביב או ירושלים, בעוד שחיפה פחות זוכה להכרה, לכן סיורים אלו זוכים לפופולאריות בקרב מי שאיננו תושב העיר ואיננו מכיר את המסעדות המקומיות. 

איך מארגנים סיור כזה?

בשביל לארגן סיור קולינרי חיפה במגוון מסעדות, אנחנו צריכים תחילה לבחון באילו מסעדות אפשר לבקר, רצוי מאוד שהן יהיה באזור מסוים, כמובן שצריך לבחון אזור מתאים לסיורים, אזור יפה ונעים להליכה. כמו כן רצוי מאוד לוודא שאפשר לייצר קשר בין המסעדות השונות, במובן הזה שאם אוכלים במסעדה אחת אפשר לעבור למסעדה אחרת ולאכול בה משהו אחר, מבלי שזה ייראה מוזר ולא קשור. 

בעיקרון, סיור קולינארי צריך לאכול 4-5 מקומות לפחות, חשוב שהוא לא יכלול פחות אך גם אין צורך שיכלול יותר מזה.